Alle categoriëen

Informatie

Hoe lever ik mijn bestand(en) aan?

Wij accepteren PDF en .zip in aanleveren. U dient uw bestanden bij Kampert-Nauta aan te leveren als Certified PDF, bij voorkeur als PDF/X-1a. Dit is een 1.3 PDF-formaat, dat geschikt is voor drukwerk en geen transparantie of lagen bevat. Gebruik van hogere PDF-versies (b.v. 1.5) is mogelijk, maar kan problemen geven met aanwezige transparantie of lagen. Probeer dit vooral te voorkomen.

Trimbox moet aanwezig zijn
De aangeleverde PDF dient een trimbox te hebben. Dit is informatie over het uiteindelijke formaat van het product. Vrijwel alle DTP-applicaties sluiten deze informatie automatisch in het document in. De trimbox is benodigd om de pagina op de juiste positie te kunnen plaatsen.

Embedded fonts
Alle gebruikte fonts dienen te zijn ingesloten in de PDF. Gebruik hiervoor in de DTP-applicatie de opties“embed fonts” en “subset fonts” in de exportfunctie. In geval van problemen of twijfel kunt u de fonts eerst omzetten naar lettercontouren, alvorens de PDF te maken.

Losse pagina’s / spreads
Bestanden voor brochures dienen als PDF met losse pagina’s te worden aangeleverd.  Bij een folder van bijvoorbeeld 4 of 6 pagina’s dient deze als spread te worden aangeleverd. 

Resolutie 300 dpi
Full Color- en grijsafbeeldingen dienen een resolutie van 300 dpi te hebben. Voor bitmapafbeedlingen geldt een
minimale resolutie van 2400 dpi.

Minimaal 3 mm overvul
Aflopend beeld dient minimaal 3 mm overvul (afloop buiten het netto paginaformaat) te hebben.

 

Twijfelt U aan de kwaliteit van het bestand neem contact met ons op!